about imageW

Biografie

Kort na zijn afstuderen, verbindt Marwan Kenzari (1983) zich aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij speelt in o.a. ROMEINSE TRAGEDIES, OPENING NIGHT en ANGELS IN AMERICA. Hij valt op door zijn rol in WOLF (2013) en onvangt hiervoor het Gouden Kalf voor Beste Acteur en wordt gekozen tot Shooting Star tijdens Berlin International Film Festival 2014, als een van de tien meest veelbelovende jonge Europese acteurs. Het internationale vakblad Variety prijst hem in hetzelfde als ‘International Star You Should Know’. In december 2016 roept The Hollywood Reporter hem uit tot een van '15 International Break Out Talents of 2016'.

In 2016 was Marwan te zien in Timur Bekmambetov's BEN HUR and Terry George's period drama THE PROMISE met Christian Bale en Oscar Isaac, welke in première ging tijdens het Toronto International Film Festival. In 2017 is hij naast Tom Cruise te zien zijn in THE MUMMY, met Noomi Rapace en Glenn Close in WHAT HAPPENED TO MONDAY, samen met Anthony Hopkins, Ben Kingsley en Nicholas Hoult in de actiefilm COLLIDE, en in de 20th Century Fox's MURDER ON THE ORIENT EXPRESS met Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Johnny Depp en Judi Dench, geregisseerd door Branagh. 

In 2018 is Marwan te zien in de Netflix film THE ANGEL, waarin hij de hoofdrol speelt. Datzelfde jaar heeft hij de opnames van 2 speelfilms afgerond: INSTINCT, geregisseerd door Halina Reijn, waarin Marwan de hoofdrol speelt naast Carice van Houten en de Disney 'live action musical' versie van ALADDIN, geregisseerd door Guy Ritchie. Marwan vertolkt de iconische rol van 'Jafar'.